Rusya Mutfağı

Chastikovaya havyarı Rusya'nın en popüler balık yemeklerinden biridir. Et olarak en çok dana eti kullanılır. Kıyma fazla kullanılmaz. Kümes hayvanları Rus mutfağında çok kullanılır. İlkbahar festivalinde ve paskalyada kaz dolması, düğünlerde hindi, doğum günlerinde tavuk hazırlanır. Rusya'da beyaz pirinç hemen hemen hiç kullanılmaz. Buna karşın siyah pirinç ve bulgur çok kullanılır. Bu mutfakta baharatın pek fazla yeri yok. Hardal hemen her yemekte yer alır. Turşunun ise ayrı bir yeri vardır. Hatta mutfağın baş tacı denilebilir. Meyve suyu ve nişasta kullanılarak yapılan Rusların kompostosu kisel, elma,armut, vişne veya kayısıdan yapılır. Ülkemizde yetişmeyen brusnika, klyuvka, çernika gibi ekşi meyvelerin de kompostosu hazırlanır.
0 yorum :