Ananaslı Tart

Ananaslı Tart için malzemeler (6 kişilik)

ananaslı tart tarifi

1 adet yumurta
3 su bardağı un
150 gram margarin
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
Yarım su bardağı ılık su
8-10 dilim ananas

Kreması için

1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 tatlı kaşığı nişasta
1 çimdik tuz
2 dilim ananas

Ananaslı Tart Hazırlanışı


Yumurta, un, küp küp kesilmiş margarin ve pudra şekerini bir kaba alın. Parmaklarınızın ucuyla malzemeyi birbirine karıştırın. Büyük ekmek kırıntıları görünümü almaya başlayınca azar azar su eklemeye başlayın. Malzeme toparlanıp, hamur haline gelince su eklemeyi kesin. Hamur kıvamı alana dek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün. Serin bir yerde yarım saat dinlendirin. Bu arada sütü, şekeri, nişastayı, pirinç unu ve bir çimdik tuzu bir tencereye alıp, ocağa koyun. Yavaş yavaş karıştırarak muhallebi kıvamını almasını sağlayın.

Diğer yanda iki dilim ananası blendırda püre haline getirin. Muhallebiye ekleyin. Biraz daha karıştırıp, ateşten indirin. Dikdörtgen şeklinde bir tepsiyi hafifçe yağlayın. Hamuru birkaç kez yoğurup, merdaneyle açın. Tepsiye yerleştirin. 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Çıkarıp, üzerine muhallebiyi dökün. Ananas dilimlerini yerleştirin. Tekrar fırına sürün. Kızarana dek pişirin. Ananaslı tart hazır afiyet olsun.

0 yorum :