Kakaolu Meyveli Yaş Pasta
Malzemeler (12 Kişilik)
Keki için:
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı toz şeker
1 vanilya
1 kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı un
Çikolata sosu için:
1 kaşık tereyağı
1 kaşık margarin
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 çay bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
1 adet bitter çikolata (50 gr)
Diğer malzemeler:
1 paket pasta kreması (kakaolu)
3 adet muz
3 adet kivi
100 gr taneli vişne reçeli
1 çay bardağı damla çikolata
1,5 su bardağı süt
Hazırlanışı:
Kek:
Bütün kek malzemelerini bir karıştırma kabında birleştirip iyice çırpın. Küçük bir fırın kabını yağladıktan sonra karışımı döküp, 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Keki fırından alıp birkaç dakika bekletin ve ters çevirerek soğumaya bırakın.
Çikolata sosu:
Tereyağı ve margarini eritin. Süt, kakao, toz şeker, buğday nişastası ve bitter çikolatayı ekleyip, kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Birkaç dakika kaynadıktan sonra sosu da soğumaya bırakın.
1 paket toz pasta kremasına 1,5 su bardağı su ilave edip, birkaç dakika çırpın. Keki büyük bir bıçakla ortadan ikiye ayırın. Kremanın bir kısmını tabandaki kekin üzerine yayın. 2 adet muz, 2 adet kivi ve bir miktar vişne reçeli tanelerini kremanın üzerine yerleştirin. 1 avuç kadar damla çikolatayı da üzerine serpiştirin. Diğer kek parçasının da iç tarafını kremayla kaplayıp, meyvelerin üzerine kapatın. Kalan kremayla kekin üzerini kaplayın. Soğumuş olan çikolata sosunu pastanın üzerinde gezdirin. 1 adet muz, 1 kivi, az miktarda vişne tanesi ve damla çikolatayla pastanızı süsleyip; buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirin. Pastanız doğum gününüz için hazır. Nice senelere.
Biraz zahmetli ama güzel anlatmışsınız.
YanıtlaSilÇok canım istedi. Olsa yerdim :(
YanıtlaSilYaş günümde bundan bir tane istiyorum. :)
YanıtlaSil