Mutfak İçin Pratik Bilgiler
Makarna Pişirirken:
Makarnanızın lezzetli olması için, en geniş tencerenizde bol suyla haşlayın ve tadının bozulmasını önlemek için içine yağ koymayın. Makarnanın suyunu süzdükten sonra üzerine bir bardak soğuk su dökün. Makarnayı tekrar tencereye alıp yağ ekleyin. Yağ eridikten sonra makarnanız hazır demektir.
Konserve Açacaklarınız İçin:
Uzun zamandır kullandığınız konserve açacağınız artık işlevini yerine getiremiyorsa, hemen bir yenisini almak yerine onu bir gece boyunca sıvı yağda bekletin. Böylece pası gitmiş olur ve eskisi gibi kolayca konservelerinizi açabilir.
Kızartmanız Lezzetli Olsun:
Yüksek ısıya dayanıklı, hazmı kolay ve kokmayan bir yağla yaptığınız kızartmalar çok daha sağlıklı ve lezzetli olur. Zeytinyağı en dayanıklı olanlarıdır. Ayçiçeği ve mısır yağı kullandığınızda sık sık değiştirmeniz gerekir.
Kızartma Kokusu:
Kızartmalar, yaz kış mutfağımızın vazgeçilmez yiyecekleridir. Fakat kötü kokusu yüzünden bizi epeyce uğraştırır. Kızartma yaptığınızda mutfağınıza koku yayılmasını istemiyorsanız, bir kapta sürekli su kaynatın. Kızartma kokusu tamamen kaybolacaktır.
Devam edecek..
0 yorum :