Mutfak İçin Pratik Bilgiler bölüm 2

pratik bilgiler mutfak


Patlıcanların kararmaması için:


Patlıcanlar bir süre bekletilince kararır. Bunu önlemek istiyorsanız, patlıcanlarınızı bir süre limon suyu katılmış suda bekletin. Böylece patlıcanların kararmasını ve tatlarının acılaşarak, lezzetlerini kaybetmesini önlemiş olursunuz.

Yağlarınıza ot atın:


Yemeklerinize kattığınız sıvı yağların çok daha güzel kokması için, içine nane, defne gibi güzel kokulu otlar atabilirsiniz. Böylece yağlarınız güzel ve değişik kokacağı gibi, yemekleriniz de çok daha lezzetli ve iştah açıcı olacaktır.

Ekmeklerin bayatlamaması için:


Ekmekleriniz hemen bayatlıyor ve bu yüzde onları atmak zorunda kalıyorsanız, işte size çözüm. Ekmek kutusunun üzerini folyo ile kapatın. Ekmekleri dilimleyerek buzdolabına koymak da bayatlmasını önlemek için kullanılan yöntemlerden biridir.

Mısır haşlarken:


Haşladığınız mısırların daha lezzetli olması için, kaynatırken içine bir çay kaşığı şeker atın. Ayrıca mısır kabuklarını yıkadıktan sonra, mısırları kaynattığınız tencerenin içine koyarsanız, çok daha değişik bir tat verecektir.

0 yorum :