Su Böreği
Malzemeler
7 adet yumurta
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı tuz
700 gr beyaz peynir
1 su bardağı ayçiçek yağı
2 kaşık tereyağı
Hazırlanışı
Yumurtaları 1 çay bardağı su ve yarım yemek kaşığı tuzla çırpın. Kulak memesi kıvamından daha sert bir hamur elde edene kadar un ekleyip, iyice yoğurun. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde 16 parça (yumak) oluşturun. Yumakları önce merdane sonra oklavayla orta boy bir tepsi boyutuna gelene kadar teker teker açın. - Yufkaları açarken yapışmaması için bolca un kullanın - Açtığınız yufkaları üst üste serin.
Geniş bir tencerede 3 kg suya 1,5 yemek kaşığı tuz ilave edip kaynatın. Geniş bir kaba ise aynı miktarda soğuk su koyun. Yufkaların 15 tanesini teker teker önce kaynayan suda 1'er dakika haşlayın. Bir tahta kaşık yardımıyla kaynayan sudan alıp, soğuk suya atın. Soğuk sudan elinizle alarak hafifçe (yufkayı yırtmadan) sıkın.
Bolca yağladığınız tepsiye 1 adet haşlanmamış yufka ve üzerini de haşlanmış yufkaları serin. Her yufka arasına, önceden ısıttığınız ayçiçek ve tereyağı karşımından 2 kaşık gezdirin. 8 yufkadan sonra beyaz peyniri parçalayarak yayın. Üzerine de kalan yufkaları serin. Son olarak kalan yağı böreğin üzerine gezdirin ve 200 derecelik fırında börek kızarana kadar (30 dakika) pişirin. Fırından alıp, dilimleyin ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Özlemişim. Bugün yiyeceğiz.
YanıtlaSil