Terbiyeli Köfte
Malzemeler
400 gr kıyma (dana)
1 adet kuru soğan
2 kaşık pirinç
2 kaşık un
3 kaşık yoğurt
1 tatlı kaşığı salça
1 adet yumurta
2 kaşık ayçiçek yağı
1 kaşık tereyağı
Tuz,karabiber, kırmızı biber
Hazırlanışı
Öncelikle köfteleri hazırlamak üzere geniş bir kasede kıyma, rendelenmiş 1 adet soğan, 2 kaşık pirinç, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Kıyma harcından ceviz büyüklüğünü geçmeyecek şekilde parçalar alarak yuvarlayın. Hazırladığınız köfteleri, her tarafını kaplayacak şekilde unlayın.
Bir tencerede, 2 kaşık ayçiçek yağıyla, 1 tatlı kaşığı salçayı kavurun. 5 bardak sıcak su ve 1 tutam tuz ekleyip; unladığımız köfteleri kaynayan suya bırakın. 15 dakika kadar pişirin.
2 kaşık un, 3 kaşık yoğurt ve 1 yumurtaya, 1 su bardağı su ilave edip çırpın. Karışıma bir miktar da sıcak su ekleyin. Kaynayan köfteleri karıştırırken, terbiyeyi yavaş yavaş dökün. 5 dakika kadar karıştırarak kaynatıp ocağı kapatın. (Köfte terbiyesinin kesilmemesi için pişirme süresince karıştırmalısınız.)
Ayrı bir tavada 1 kaşık tereyağını kızdırın ve dilediğiniz miktarda kırmızı pul biber ilave ederek karıştırın. Köfteleri servis tabağına alıp, 1 kaşık tereyağı sosu gezdirdikten sonra sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
0 yorum :