Patatesli Omlet
Malzemeler
2 adet patates
3 adet yumurta
1 kaşık tereyağı
2 kaşık ayçiçek yağı
50 gr kaşar peyniri
Yarım çay bardağı süt
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Hazırlanışı
Patatesleri küp küp doğrayıp, ayçiçek yağı ile yapışmaz tavada kavurun. 1 çay bardağı sıcak su ekleyip, kapağını kapatarak; 10 dakika pişirmeye bırakın. 1 çay bardağı süt, 1 kaşık tereyağı ilave ederek karıştırın ve sütünü çekene kadar pişirin. Tuz ve baharatları ilave edin. Yumurtaları çırpıp patateslerin üzerinde gezdirin. Son olarak kaşar peynirini rendeleyerek omletin üzerine serpin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Bunu kıbrıs'tayken çok yapardık. Fakat kaşar koymazdık. Birde bu tarifi deneyeceğim
YanıtlaSil