Tavuklu Türlü

tavuklu turlu tarifi

Malzemeler


400 gr. tavuk göğsü
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet kabak
2 adet patates
2 adet patlıcan
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, kırmızı biber

Hazırlanışı:


Tüm sebzeleri soyup, yıkadıktan sonra küp küp doğrayın. Geniş bir teflon tavada sebzeleri az yağ kullanarak ayrı ayrı karıştırın. Sebzeleri kızartırken yağı, her sebze için 2-3 kaşık kadar kullanıp, tavanın kapağını kapatarak buharıyla da pişmelerini sağlarsanız daha hafif ve sağlıklı bir yemek elde edersiniz.

Kızartma işlemi bittikten sonra 2 kaşık yağla soğanı iyice kavurun. Tavuğu kuşbaşı doğrayıp tavaya alın ve karıştırarak 10 dakika pişirin. 1 yemek kaşığı salçayı ilave ettikten sonra 5 dakika daha kavurun.

Sebzeleri, tuzu ve baharatları tavuğa ekleyerek tüm malzemenin karışmasını sağlayın. Son olarak tencereye 1 su bardağı sıcak su ilave edin ve kapağı kapalı olarak 15 dakika orta ateşte pişirin. Afiyet olsun.