Aşure

Malzemeler
asure tarifi

Yarım paket aşurelik buğday
1 bardak nohut
1 bardak fasulye
1 kg şeker
250 gr kuru üzüm
2 portakal
2 elma
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı fındık
250 gr kayısı
1 çay bardağı kuş üzümü

Hazırlanışı:

Buğday, nohut ve fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi sabah hepsini ayrı ayrı kaynatıp, sularını süzdükten sonra hepsini büyük bir tencerede birleştirin. Su ekleyerek kaynatın. Kabuğunu soyduğunuz elmayı, portakalı (kabuğuyla) ve kayısıyı küçük küçük doğrayın. Kuru üzüm, kuş üzümü, fındık, pirinç ve doğradığınız malzemeleri tencereye ilave edin. 1 kg toz şekeri de ekledikten sonra yaklaşık 30-40 dk tüm malzemeler birbirini sarana kadar kaynatmaya devam edin. Sıcak olarak kaselere aldığınız aşureyi; nar, ceviz, dolmalık fıstık ve kuş üzümüyle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

0 yorum :