Mantar Soslu Fesleğenli Makarna
Malzemeler
( 6 Kişilik )
Yarım paket makarna
Yarım kg mantar
1 adet soğan
1 kaşık tereyağ
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
Fesleğen, tuz ve karabiber
Hazırlanışı
( 6 Kişilik )
Yarım paket makarna
Yarım kg mantar
1 adet soğan
1 kaşık tereyağ
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
Fesleğen, tuz ve karabiber
Hazırlanışı
3 yemek kaşığı yağ ve ince ince kıydığınız soğanı, orta ateşte iki dakika kavurun. Söğüş şeklinde doğradığınız mantarı tencereye aldıktan sonra, tuzu da ekleyerek 15 dk süreyle pişmeye bırakın. Başka bir tencerede 1 litre kadar kaynayan suya tuz ve makarnayı ilave ederek 10 dk pişirin. Mantara 1 kaşık tereyağı ve sütü ekleyerek birkaç dakika daha pişirin ve süzdüğünüz makarnayı mantar tenceresine alarak; fesleğen ve karabiberi ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Bugün kıymalısını yapacağım. Çoban salata ve ayran
YanıtlaSil