Barbunya Pilaki

barbunya resimleriMalzemeler

Yarım kg taze barbunya
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber
Çeyrek demet maydanoz


Hazırlanışı

Orta boy bir tencereye önce barbunyaları, daha sonra soyup küçük küçük doğradığınız soğan ve domatesleri koyun. 1 tatlı kaşığı salça ve 1 çay bardağı zeytinyağını ilave edin. Tuz ve 2 su bardağı suyu da ekledikten sonra kapağı kapatıp yaklaşık 40 dakika orta ateşte pişirin. Ocağı kapatmadan birkaç dakika önce maydanozları küçük küçük kıyıp barbunyaya ekleyin. Bir süre dinlendirip, servis tabağına alın ve ılık ya da soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.

0 yorum :