Etli Bulgur Pilavı

bulgur pilaviMalzemeler

Yarım kg haşlamalık dana eti
Yarım litre su
Tuz

Pilav için malzemeler

2 su bardağı pilavlık bulgur
4 su bardağı su
2 kaşık ayçiçek yağı
1 kaşık tereyağ
Tuz

Hazırlanışı

Su ve eti tencereye alıp, orta ateşte kapağı kapalı olarak 30 dk kadar kaynatın. Tuzunu ekledikten sonra, 15 dk daha pişmeye bırakın. Başka bir tencereye tereyağ ve ayçiçek yağını alın. Biraz kızdırdıktan sonra bulguru ekleyip birkaç dk karıştırın. Su ve tuzu ekledikten sonra orta ateşte suyunu çekip, bulgurlar açılıncaya kadar yarım saat kadar pişirin. 10 dk dinlenmeye bırakın. Servis yaparken pilavı küçük bir kaseye alarak, servis tabağına ters çevirin ve yanına haşlama eti de alarak sıcak şekilde sunun. Afiyet olsun.

0 yorum :