Ispanak Böreği
Malzemeler
5 adet yufka
1 kg ıspanak
Yarım kg lor peyniri
2 adet soğan
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı zeytin yağı
1 su bardağı yoğurt
3 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
Hazırlanışı
5 adet yufka
1 kg ıspanak
Yarım kg lor peyniri
2 adet soğan
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı zeytin yağı
1 su bardağı yoğurt
3 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
Hazırlanışı
2 adet soğanı küçük küçük kıyıp, 1 çay bardağı zeytinyağıyla hafifçe kavurun. Doğradığınız ıspanakları tencereye alarak birer çay kaşığı tuz ve kırmızı biberi ilav ettikten sonra 10 dakika daha kavurmaya devam edin.
Ispanaklar oda sıcaklığına ulaşıncaya kadar yarım kg kadar lor peyniriyle karıştırın.
Bir kasede 1 su bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı yoğurt ve 2 adet yumurtayı çırpın. Bu karışıma 1 çay bardağı tuz ilave edin.
Yufkaları üst üste serin ve 4 eşit parçaya bölün. Bütün parçaları üst üste alarak, her parçaya geniş tarafından başlamak üzere birer kaşık (tepeleme) ıspanağı yayın. Yufkanın üzerine hazırladığınız yoğurtlu karışımdan 2 kaşık gezdirip, yufkayı yuvarlayın ve yuvarlak şeklinde sarın.
Börekleri iyice yağladığınız bir fırın kabına dizin ve yoğurtlu karışımdan kalanı böreklerin üzerine bolca sürün. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp birkaç dakika soğuttuktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Ispanak böreğini oldum olası severim. Bizim yöremizde bu tepsiye açılan hamurla yapılıyor. Fırın yerine dışarı yakılan ateşte pişen böreğin ise tadı bambaşka oluyor. Bunu kesinlikle deneyeceğim.
YanıtlaSil