Elmalı Kurabiye

ikramlarMalzemeler

Hamuru için

1 su bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 kabartma tozu
1 vanilya
Un

Elma püresi için

4 adet elma
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı

Soyup küçük küçük doğradığınız elmalara, 1 su bardağı su ile 1 çay bardağı toz şeker ekleyin ve elmalar suyunu çekip püre haline gelene kadar pişirin. Piştikten sonra ocağı kapatıp, 1 tatlı kaşığı tarçın ve 1 su bardağı dövülmüş cevizi ekledikten sonra kurabiyenin hamurunu hazırlayalım. Bunun için;

Ayçiçek yağı, yoğurt, yumurta ve toz şekeri geniş bir kapta iyice çırpın. Kabartma tozu, vanilya ve aldığı kadar un ekleyerek, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. 

Hazırladığınız hamuru 3 eşit parçaya bölün. Her parçayı merdaneyle 2-3 cm kalınlığında açın. Açtığınız her yufkayı 8 eşit parçaya bölün. Üçgen parçaların geniş tarafına elma harcından 1 tatlı kaşığı kadar koyup, rulo şeklinde yuvarlayın. İyice yağladığınız bir fırın kabına hazırladıklarınızı yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kurabiyeler hafif pembeleşinceye kadar pişirin (25-30 dk). Piştikten sonra fırından alın birkaç dakika soğumaya bırakın. Üzerine pudra şekeri serptikten sonra servise hazır hale getirin. Afiyet olsun.

2 yorum :

  1. En sevdiğim atıştırmalık gerçi atıştırmakla kalmıyor genelde karnım doyuyor çok yemekten ama elmalı kurabiye favorim.

    YanıtlaSil
  2. Annemin günü için vazgeçilmez pastalardan birisi. Ağızda dağılırken bıraktığı o lezzeti hiç bir pastaya değişmem.

    YanıtlaSil