Etli Taze Fasülye

fasulye yemekleriMalzemeler

Yarım kg taze fasülye
250 gr dana kuşbaşı
1 adet kuru soğan
1 adet domates
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
4 kaşık ayçiçek yağı
Tuz, karabiber
Kırmızı biber, kimyon





Hazırlanışı

Taze fasülyeleri yıkayıp ayıkladıktan sonra ortadan ikiye bölün. Kuşbaşını bir tencereye alın ve 1 çay bardağı su ekleyip, kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Ayçiçek yağı ve küçük küçük doğradığınız soğanları ilave edin. Birkaç dakika kavurup, sivri biberleri de doğrayarak tencereye ekleyin. Önce salça sonra doğranmış domatesi ilave edin. Son olarak fasülyeleri de tencereye alın ve tuz, karabiber, kırmızı biber ve kimyonu ekleyin. 1 su bardağı su ilave ederek yaklaşık 30-40 dakika orta ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

1 yorum :

  1. Fasülyeyi ne zaman yesem, kokusunu duysam kreş günlerim aklıma geliyor.

    YanıtlaSil