Sütlü Kanat Tava
Malzemeler
1 kg piliç kanat
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Hazırlanışı
1 kg piliç kanat
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Hazırlanışı
Piliç kanatlarını yıkayıp, geniş bir teflon tavaya alın. Tuzunu ilave ederek orta ateşte 15 dakika kapağı kapalı olarak, kendi suyuyla pişirin. Suyunu çekince, 1 çay bardağı süt ve yarım çay bardağı ayçiçek yağını kanatların üzerinde gezdirerek ekleyin. Tavanın kapağını tekrar kapatın ve 15 dakika daha süt ve yağla pişirmeye devam edin.Kanatlar kızarmaya başladığında kırmızı biberi serpin. Birkaç dakika daha biberle kızarttıktan sonra, tavayı ateşten alıp, kanatları sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
çok güzel görünüyor
YanıtlaSilSütlüsünü de ilk kez duyuyorum. Bakalım nasıl olacak.
YanıtlaSildeneyenler yazsaydıda bizde deneseydik
YanıtlaSilben denedim gayet lezzetli. tabi bunu aslında köy tavuğuyla yapmak lazım bambaşka olur.
YanıtlaSil