Sütlü Kanat Tava

tavuk kanadi resimleriMalzemeler

1 kg piliç kanat
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber


Hazırlanışı

Piliç kanatlarını yıkayıp, geniş bir teflon tavaya alın. Tuzunu ilave ederek orta ateşte 15 dakika kapağı kapalı olarak, kendi suyuyla pişirin. Suyunu çekince, 1 çay bardağı süt ve yarım çay bardağı ayçiçek yağını kanatların üzerinde gezdirerek ekleyin. Tavanın kapağını tekrar kapatın ve 15 dakika daha süt ve yağla pişirmeye devam edin.Kanatlar kızarmaya başladığında kırmızı biberi serpin. Birkaç dakika daha biberle kızarttıktan sonra, tavayı ateşten alıp, kanatları sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

4 yorum :

  1. çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Sütlüsünü de ilk kez duyuyorum. Bakalım nasıl olacak.

    YanıtlaSil
  3. deneyenler yazsaydıda bizde deneseydik

    YanıtlaSil
  4. ben denedim gayet lezzetli. tabi bunu aslında köy tavuğuyla yapmak lazım bambaşka olur.

    YanıtlaSil