Cevizli Kurabiye
Malzemeler
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım margarin
1 çay bardağı ayçiçek yağı
2 adet yumurta
1 kaşık yoğurt
1 kabartma tozu
1 adet vanilya
1 su bardağı ceviz
Yarım kg un
Hazırlanışı
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım margarin
1 çay bardağı ayçiçek yağı
2 adet yumurta
1 kaşık yoğurt
1 kabartma tozu
1 adet vanilya
1 su bardağı ceviz
Yarım kg un
Hazırlanışı
Margarin, ayçiçek yağı, yoğurt, toz şeker, pudra şekeri, yoğurt ve 1 yumurtayı iyice karıştırın. Karışıma, yarım kg un ile kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek, kulak memesi kıvamında bir hamur oluşturun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, yuvarlayın.
1 su bardağı cevizi, rondodan geçirip, ufalanmasını sağlayın. 1 yumurtayı çırpın. Yuvarladığınız hamurları önce yumurtaya, sonra cevize batırarak; önceden yağladığınız fırın kabına dizin. 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika (kurabiyeler hafif pembeleşinceye kadar) pişirin. Fırından alıp, kısa bir süre bekletin. Üzerine pudra şekeri serperek servise hazır hale getirin. Afiyet olsun.
0 yorum :