Karışık Turşu

Malzemeler
ev yapimi tursu
1 adet lahana (turşuluk)
Yarım kg havuç
Yarım kg yeşil domates
Yarım kg kırmızı biber
Yarım kg karnabahar
Yarım kg salatalık
2 baş sarımsak
3 yemek kaşığı kaya tuzu
1 su bardağı sirke

Hazırlanışı

Tüm sebzeleri yıkayın ve istediğiniz boyutta doğrayıp, geniş bir kapta birleştirin. 3 yemek kaşığı tuzu eşit şekilde serperek, sebzelere iyice karışmasını sağlayın. 2 baş sarımsağı da soyup, sebzelere karıştırın. Hazırladığınız sebze karışımını kavanozlara doldurun. Daha sonra sebzelerin üzerini geçecek şekilde çeşme suyu ekleyin. 1 su bardağı sirkeyi kavanozlara eşit şekilde dökün. Kapaklarını sıkıca kapatın. Serin bir yerde 1 ay kadar muhafaza ettikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

1 yorum :