Etli Kuru Fasulye
Malzemeler (6-8 Kişilik)
400 gr dana kuşbaşı
250 gr kuru fasulye
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 kaşık tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Hazırlanışı
Önceki akşamdan yıkayıp, suda beklettiğiniz fasulyeyi, bol suda 10 dakika kaynatıp suyunu süzün. 1 adet soğanı küçük küçük doğrayın ve geniş bir tencerede ayçiçek yağıyla kavurun. Domates ve biber salçalarını ekleyip kavurmaya devam edin. Fasulyeyi de ilave ederek, 5-6 su bardağı sıcak su ekleyin ve orta ateşte kaynamaya bırakın.
Başka bir tencerede kuşbaşını, 1 kaşık tereyağı ile 10 dakika kavurun. 1 su bardağı su ilave ederek kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Fasulyeler pişince kuşbaşını, tuz ve baharatları ekleyin. 10-15 dakika daha birlikte kaynatıp ocağı söndürün. Afiyet olsun.
0 yorum :