Sevgililer Günü Pastaları - Çilekli Pasta
Malzemeler
Pandispanya için:
5 adet yumurta
150 gram şeker
120 gram un
60 gram margarin
Krema için:
5 adet yumurta sarısı
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
Yarım kahve fincanı su
1 paket margarin (yumuşatılmış)
Çay kaşığının ucundan daha az kırmızı gıda boyası
250 gram çilek, kayısı marmeladı
Çilekli Pasta Hazırlanışı
Pandispanya için, yumurta ve şekeri mikserle kremamsı bir kıvam alıp, koyulaşana dek çırpın. Unu iki kere eleyin. Azar azar ve çırpma teliyle karıştırarak ilave edin ( un ilavesinden sonra asla mikser kullanmayın). Çırpma teliyle ya da tahta kaşıkla karıştırmaya devam edin. Eritip ılıttığınız margarini azar azar ekleyin ve karıştırın. Kalp şeklindeki pasta kalıbınızı margarinle yağladıktan sonra yanlarına ve tabanına toz şeker serpin (ya da tabanına yağlı kağıt serip, yanlarını margarinle yağlayın). Hazırladığınız karışımı kalıba dökün. Yüzeyini kaşığın tersiyle düzeltin. 200 dereceli fırında pandispanyayı pişirin. Pandispanyanın pişip pişmediğini anlamak için bıçak batırın. Yapışmıyorsa pişmiş demektir. Fırından alın. Ilınınca kalıbından dikkatlice çıkarın. Tel ızgara üzerinde soğutun.Soğuyunca enine ikiye kesin. Üzerine biraz sulandırılmış marmelat sürün.
Krema için, derince bir kaba yumurta sarılarını, şekeri, yarım kahve fincanı suyu koyun. Cam kabı yarı yarıya sıcak su doldurulmuş bir başka kap içine oturtun. Bu karışımı mikserle krema haline gelip koyulaşana dek çırpın. Koyulaştığında cam kabı diğer kaptan çıkarın. Soğuyana dek çırpmaya devam edin. Ardından parçalar halindeki margarini ilave ederek karıştırın. Daha sonra gıda boyası ilave edin.
İki eşit parçaya kestiğiniz kekin parçalarından birine bu kremayı sürün. Çilek dilimlerini aralıksız dizin. Üzerine tekrar bir kat krema sürün. Diğer parçayı yerleştirip, üst ve yanlarını krema ile kaplayın. Krem şanti ve çeşitli süslemelerle de pastanızı süsleyebilirisiniz. Afiyet olsun.
0 yorum :