Beşamel Soslu Tavuklu Karnıbahar
Malzemeler
1 adet küçük boy karnıbahar
2 adet havuç
1 adet soğan
2 adet patates
Yarım kg tavuk (fileto)
1 çay bardağı ayçiçek yağı
2 kaşık un
1 kaşık tereyağı
3 su bardağı süt
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Hazırlanışı
1 adet küçük boy karnıbahar
2 adet havuç
1 adet soğan
2 adet patates
Yarım kg tavuk (fileto)
1 çay bardağı ayçiçek yağı
2 kaşık un
1 kaşık tereyağı
3 su bardağı süt
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Hazırlanışı
Karnıbaharı yıkayıp, küçük parçalar halinde doğrayın. Patates ve havuçları yıkayıp soyun ve küp küp doğrayın. Soğanı küçük küçük kıyın ve 1 çay bardağı ayçiçek yağında kavurun. Havuç, patates ve karnıbaharı ekleyip, 5 dakika daha kavurmaya devam edin. 1 çay bardağı su ve tuzu ekleyerek orta ateşte 10 dakika kadar pişirmeye bırakın. Tavuk filetoları kuşbaşı doğrayıp, tuz, karabiber ve kırmızı biberi de ekleyerek teflon tavada 15 dakika kavurun. Başka bir tencerede 1 kaşık tereyağı ile 2 kaşık unu orta ateşte 2 dakika kavurun. 3 su bardağı süt ilave edip karıştırarak, 5 dakika kaynatın. Cam fırın tepsisine önce sebze karışımını eşit şekilde yayın. Üzerine tavuğu koyun. Onun da üzerine beşamel sosu gezdirin. 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peynirini de sosun üzerine serpiştirip, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Üzeri kızarınca fırından çıkarıp, sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
0 yorum :