Domates Soslu Tavuk Pirzola

tavuk pirzolaMalzemeler

1 kg tavuk
2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
3 kaşık ayçiçek yağı
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı şeker
Tuz, karabiber, kimyon
Kırmızı biber ve kekik

Hazırlanışı

Tavuk pirzolalarını yıkayıp geniş bir tavaya alın. Tuz ve 1 çay bardağı su ekleyin. Suyunu çekene kadar 20 dk pişirin. Suyunu çektikten sonra pirzolalara, 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı ilave edip, yüksek ateşte 5 dk boyunca kızartın. Kızarmış olan tavukları cam fırın tepsisine alın. Sos için soyup doğradığınız sarımsakları, salça ve rendelediğiniz 2 adet domatesi, tavukları kızarttığınız tavaya ilave edin. 1 kaşık toz şeker, tuz, kırmızı biber, karabiber, kekik ve kimyonu da ekleyip 5 dk pişirin. Hazırladığınız sosu tavukların üzerinde gezdirin. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 15 dk pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

0 yorum :