Zeytinyağlı Kereviz
Malzemeler
1 kg kereviz
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tutam maydanoz
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
1 kg kereviz
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tutam maydanoz
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Kerevizi soyup, yuvarlak doğrayın. Yıkadığınız kerevizi limonlu suda bir süre bekletin. Patates, havuç ve soğanı da soyduktan sonra küçük küçük doğrayın. Orta boy bir tencereye önce soğanları, daha sonra kerevizleri koyun. Kerevizlerin üzerine havuçları ve patatesi ekleyin. 1 çay bardağı zeytinyağı, tuz ve 1 su bardağı suyu ilave edip kapağı kapatarak; 30-40 dk orta ateşte pişirin. Ocağı kapatmadan 5 dk önce bir tutam maydanoz doğrayıp yemeğin üzerine serpiştirin. Ilık olarak servis yapın. Afiyet olsun.
0 yorum :