Zeytinyağlı Pırasa

pirasa tarifiMalzemeler

1 kg pırasa
2 adet havuç
2 kaşık pirinç
2 kaşık ayçiçek yağı
3 kaşık zeytinyağı
1 kaşık salça
Tuz, karabiber, kırmızı biber






Hazırlanışı

Pırasaları temizleyip yıkadıktan sonra uzunlamasına ikiye bölüp, küçük küçük doğrayın. Havuçları soyup doğrayın ve havuçları, geniş bir tencerede 2 kaşık ayçiçek yağıyla birkaç dakika kavurun. 1 kaşık salçayı ve 3 kaşık zeytinyağını ekleyerek kısa bir süre daha karıştırın. Pırasaları tencereye alarak tekrar karıştırın. 2 kaşık pirinci pırasanın üzerine dökün. 1 su bardağı su ilave ederek kapağı kapatın ve orta ateşte yaklaşık 40 dk pişirmeye bırakın. Oda sıcaklığına kavuştuktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

0 yorum :