Kestane Kabağı Tatlısı
Malzemeler
1 kg kestane kabağı
2,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 su bardağı ceviz (süslemek için)
Hazırlanışı
1 kg kestane kabağı
2,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 su bardağı ceviz (süslemek için)
Hazırlanışı
Kabağı soyup, dilimleyerek tencereye alın. 2,5 su bardağı toz şekeri üzerine dökerek kapağı kapatın ve suyunu vermesi için birkaç saat bekletin. Beklettiğiniz kabağa, 1 çay bardağı su ilave ederek orta ateşte yarım saat kaynatın. Haşladığınız kabağı, cam fırın tepsisine alın ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 40 dk kadar pişirin. Tepsiyi fırından çıkarıp 10-15 dk soğumasını bekleyin ve servis tabağına aldığınız kabağın üzerini cevizle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
0 yorum :