Et Sote

et sote tarifiMalzemeler

Yarım kg dana kuşbaşı
2 adet domates
1 adet soğan
3-4 adet sivri biber
Yarım kaşık salça
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Kimyon, kekik

Hazırlanışı

Geniş bir teflon tavada ayçiçek yağını ısıtın ve kuşbaşı etleri ekleyerek 10 dakika kavurun. Küçük küçük doğradığınız soğanları ve biberleri ilave edip bir süre daha karıştırmaya devam edin. 1 çay bardağı sıcak su ekleyin ve kapağı kapatarak pişmeye bırakın. Etler suyunu çekince 1 yemek kaşığı salça, tuz, karabiber ve kırmızı biber ilave edip karıştırın. Soyup doğradığınız domatesleri de ekleyerek 15 dakika daha pişirin. Son olarak 1 tatlı kaşığı kekiği ilave edip, karıştırın ve ocağı kapatın. 5-10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

1 yorum :