Havuçlu Ispanak Yemeği

Malzemeler 
ispanak
( 6 Kişilik )

1 kg ıspanak
1 adet soğan
1 adet havuç
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yemek kaşığı salça
1 kaşık pirinç
Tuz, kırmızı biber, karabiber


Hazırlanışı

Bol suda birkaç kez yıkadığınız ıspanakları süzgece alınız. Küçük küçük doğradığınız soğan ve huvucu, 3 kaşık ayçiçek yağıyla 5 dk kavurarak salçayı ve zeytin yağını ekleyin. 1-2 dk karıştırdıktan sonra doğradığınız ıspanakları tencereye alın. Tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyerek karıştırın. 1 kaşık pirinci de ilave ettikten sonra kapağı kapatarak orta ateşte yarım saat pişmeye bırakın. Ilık olarak servis yapın.

0 yorum :