Havuçlu Tarçınlı Kek
Malzemeler
1 bardak ayçiçek yağı
1 bardak süt
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 havuç
2 kabartma tozu
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
3 su bardağı un
1 vanilya
Hazırlanışı
Yağ, süt, şeker ve yumurtayı büyük bir kasede iyice çırpın. Havucu rendeleyip, ceviz ve tarçını ekledikten sonra karıştırın. Un, vanilya, kabartma tozunu da kaseye alarak iyice karıştırın. Yağladığınız büyük boy borcam bir tepsiye, karışımı dökün ve 180 derecede üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Biraz soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
1 bardak ayçiçek yağı
1 bardak süt
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 havuç
2 kabartma tozu
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
3 su bardağı un
1 vanilya
Hazırlanışı
Yağ, süt, şeker ve yumurtayı büyük bir kasede iyice çırpın. Havucu rendeleyip, ceviz ve tarçını ekledikten sonra karıştırın. Un, vanilya, kabartma tozunu da kaseye alarak iyice karıştırın. Yağladığınız büyük boy borcam bir tepsiye, karışımı dökün ve 180 derecede üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Biraz soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
hafif gibi duruyor, denemekte fayda var.
YanıtlaSil