Şekerpare
Malzemeler
Yarım paket margarin
1 çay bardağı ayçiçek yağı
2 yumurta
1 kaşık yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı irmik
Kabartma tozu, vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti için malzemeler
4 bardak su
3 bardak şeker
Yarım limon
Yarım paket margarin
1 çay bardağı ayçiçek yağı
2 yumurta
1 kaşık yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı irmik
Kabartma tozu, vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti için malzemeler
4 bardak su
3 bardak şeker
Yarım limon
Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki margarin, sıvı yağ, yumurta, yoğurt ve pudra şekerini iyice karıştırın. İrmik, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Daha sonra kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyerek yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarladığınız hamur parçalarını, yağlamış olduğunuz tepsiye dizin. Üzerilerine fındık, badem veya ceviz tanelerini hafif bastırarak tepsiyi, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 3 dk sonra ılık olan şerbeti şekerparelerin üzerine dökünüz.
Şerbetin Hazırlanışı
Su ve şekeri tencereye alarak 15 dk kadar kaynatın. Yarım limon suyunu sıktıktan sonra birkaç dk daha kaynatıp soğumaya bırakın.
0 yorum :