Yoğurt Soslu Kırmızı Biber ve Patlıcan Kızartması

kizartmalarMalzemeler

4 tane kırmızı biber
2 tane patlıcan
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Yarın kg yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz





Hazırlanışı

Yıkadığınız biber ve patlıcanları jülyen (ince, uzun) doğrayın. Teflon tavada yarım bardak yağı kızdırdıktan sonra kırmızı biberleri kapak kapalı olarak kızartın. Bu süreçte birkaç kez karıştırmayı ihmal etmeyin. Patlıcanları da aynı şekilde kızarttıktan sonra servis tabağına alın. Ayıklayıp tuzla ezdiğiniz sarımsakları ve yoğurdu bir kaseye alarak iyice karıştırın. İster kızartmanın yanına isterseniz de üzerine koyduğunuz yoğurdu dere otuyla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

0 yorum :