Kabak Çorbası

Malzemeler 

3 adet kabak
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
2 kaşık ayçiçek yağı
1 kaşık tereyağı
Tuz, karabiber, kırmızı biber, nane





Hazırlanışı

Doğradığınız soğanı ayçiçek yağı ile birkaç dakika kavurun. Rendelediğiniz havuç, patates ve kabağı tencereye alarak; 2 litre su ve tuzu ekleyip 20 dk kadar kaynatın. Küçük bir tavada, 1 kaşık unu az yağda çok az kavurup, 1 bardak su ilave ederek karıştırın ve çorbaya ekleyin. Çorbayı pürüzsüz hale getirmek için blendırdan geçirin. Başka bir tavada tereyağını eriterek iyice kızdırın. Altını kapatıp, kırmızı biber ve naneyi ekleyerek karıştırdıktan sonra tereyağlı sostan üzerine 1 kaşık döküp, sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

0 yorum :