Zeytinyağlı Biber Dolması
Malzemeler
( 8-10 Kişilik )
1 kg dolmalık biber
2,5 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 adet domates
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dere otu
1 yemek kaşığı salça
Nane, karabiber, kırmızı biber
Kimyon ve tuz
Hazırlanışı
( 8-10 Kişilik )
1 kg dolmalık biber
2,5 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 adet domates
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dere otu
1 yemek kaşığı salça
Nane, karabiber, kırmızı biber
Kimyon ve tuz
Hazırlanışı
Dolmalık biberlerin baş kısımlarını temizleyip yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın. Maydanoz ve dere otunu yıkayıp ince ince kıyın. Doğramış olduğunuz soğanları yarım çay bardağı ayçiçek yağı ile birkaç dakika kavurup, yarım kaşık salça ve yarım bardak zeytinyağını ekleyin. Daha önceden yıkayıp süzdüğünüz pirinci de tencereye alın. Maydanoz, dereotu, nane, karabiber, kırmızı biber, kimyon ve tuzu ekleyerek; iyice karıştırıp ocağı kapatın. Bu iç malzemeyi biberlerin içine doldurup, biberleri geniş bir tencereye dizin.
1 adet domatesi doğrayarak pirinçlerin üzerini kapatacak şekilde dolmaların üzerine koyun. Başka bir tencerede yarım çay bardağı zeytinyağı ve yarım kaşık salçayı kavurup, 3 su bardağı su ekleyin. Bu sosu kaynattıktan sonra, dolmaların üzerinde gezdirin. Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte 40-45 dk pişirin. Afiyet olsun.
Soframızın olmazsa olmazlarından birisi. Zeytinyağlıların en iyisi.
YanıtlaSil