Kısır

gun yemekleriMalzemeler

2 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
4-5 adet taze soğan
1 demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 kaşık nar ekşisi
Nane, tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon



Hazırlanışı

Taze soğan, maydanoz, ve dereotunu ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Bir tencerede bulguru, 3 bardak kaynamış suyla ıslatıp, fazla suyunu süzüp kapağını kapatın. Yarım saat bekledikten sonra 2 kaşık salçayla, 1 çay bardağı ayçiçek yağını kavurup, bulgurun üzerine dökün. Bulgura baharatları, tuzu, nar ekşini de ekleyip, iyice karıştırın. Son olarak soğan, dereotu ve maydanoz ile yarım bardak zeytin yağını ilave edip tekrar karıştırdıktan sonra servis tabağına alın. Yanında söğüş domates, yeşillik veya turşuyla sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

1 yorum :