Karnıbahar Çorbası

ev corbalariMalzemeler

Yarım kg karnıbahar
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
1 su bardağı süt
1 kaşık un
1 kaşık tereyağı
2 kaşık ayçiçek yağı
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Kimyon ve nane

Hazırlanışı

Soğanı doğrayıp, 2 kaşık ayçiçek yağı ile kavurun. Havuç ve patatesleri soyup doğradıktan sonra, soğanla beraber birkaç dakika kavurmaya devam edin. Karnıbaharı da doğrayın ve tencereye alın. Tuzunu ekleyip, 5 su bardağı su ilave ederek 15 dakika kaynatın. 

Başka bir tencerede unu, tereyağı ile 1 dakika kavurup, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı su ilave ederek iyice karıştırıp birkaç dakika pişirin. Bu karışımı, kaynayan sebzelere ekleyip çorbayı blendırdan geçirin. Karabiber, kırmızı biber ve kimyonu ilave ederek 5 dakika daha karıştırarak pişirin. Kaseye aldığınızda üzerini nane ile süsleyin. Afiyet olsun.

1 yorum :

  1. Karnıbaharın yemeğini sevmem ama belki çorbasını severim. Akşama deneyeceğim bu karnıbahar çorbasını. Teşekkürler tarif için.

    YanıtlaSil