Şehriyeli Pirinç Pilavı

pirinc pilaviMalzemeler

2 bardak pirinç
2 kaşık arpa şehriye
1 kaşık tereyağı
3 kaşık ayçiçek yağı
Tuz, çeyrek limon




Hazırlanışı

2 bardak pirinci iyice yıkayıp süzülmeye bırakın. Orta boy bir tencerede şehriyeleri, tereyağı ve ayçiçek yağıyla pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ilave edip, tuz ve birkaç damla limon ekleyin. Orta ateşte 5 dakika boyunca yavaş yavaş karıştırarak kavurun. 3 su bardağı sıcak su ilave edip, 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Pilav suyunu çekip piştikten sonra, bir kez karıştırıp, tencereyle kapak arasına kağıt havlu yerleştirin ve 10-15 dakika dinlenmeye bırakın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

0 yorum :