Zeytinyağlı Karnıbahar

karnibahar yemegiMalzemeler

1 adet küçük boy karnıbahar
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber






Hazırlanışı

Karnıbaharları parçalayıp, yıkayın. Patates ve soğanı soyarak küçük küçük doğrayın. Soğanları orta boy bir tencerede ayçiçek yağıyla kavurun. Havuçları ve zeytinyağını ekleyip, karıştırarak 1 dk daha kavurmaya devam edin. Karnıbaharları ve patatesleri ekleyip, tuzunu ve 1 su bardağı sıcak suyu ilave edin. Kapağı kapatarak yaklaşık 30 dk orta ateşte pişirin. Dilerseniz ocağı söndürmeden 5 dk önce, karabiber ve küçük küçük kıyılmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

1 yorum :

  1. Güzel görünüyor. Karnıbaharı pek sevmesem de denemek lazım.

    YanıtlaSil