Tavuk Çorbası
Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
2 kaşık un
2 kaşık yoğurt
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
1 adet tavuk göğsü
2 kaşık un
2 kaşık yoğurt
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Tavuk göğsünü yıkadıktan sonra birkaç parçaya bölüp, orta boy bir tencereye alın. Tuz ve 10 bardak su ilave ederek yarım saat kaynatın. Pişen tavuk parçalarını tencereden çıkarın ve küçük küçük doğrayın. Geniş bir kasede un, yumurta ve yoğurdu 1 bardak suyla iyice çırpın. Kaynayan tavuk suyundan 1-2 kepçe alıp terbiyeye karıştırın. Bu karışımı tencereye ilave ederek karıştırmaya devam edin. (yoğurdun kesmemesi için çorbayı kaynayana kadar karıştırın) Az miktarda karabiber ve küçük küçük doğradığınız sarımsakları da ekleyerek 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatın. Afiyet olsun.
Bu akşam hanım yapmıştı. Kış aylarında yemek öncesi çok seviyorum. Özellikle gripten koruduğunu düşünüyorum. Ne zaman hasta olsam bunu içmeden iyileşmem. :D
YanıtlaSilöğrenciyim hazır çorba içmekten gına geldi. Annemin çorbalarını özledim
YanıtlaSil