Bademli Havuç Helvası
Malzemeler (4 Kişilik)
Yarım kg havuç
6,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
6 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1,5 çorba kaşığı nişasta
Süslemek için:
Kavrulmuş badem içi
Havuçları rendeleyin. 6 su bardağı sütü tencereye koyup, rendelenmiş havuçları içine atın. Havuçlar yumuşayıp eriyene kadar 2 saat pişirin. Daha sonra şekeri ve margarini ilave edip, karıştırın. Unu ve nişastayı yarım su bardağı sütte eritin. Tencereye ekleyip karıştırın. Yarım saat sonra karışım helva kıvamına gelecektir. Cam bir kalıbı sıcak suyla ıslatıp, helvayı bu kalıba dökün ve kaşıkla bastırıp şekillendirin. Başka bir tabağın içine ters çevirerek dolapta soğutun. Üzerini badem süledikten sonra bademli havuç helvanız hazırdır, dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Not: Helvayı yaparken, şekerle beraber 1-2 çorba kaşığı pekmez koyarak da değişik bir tat elde edebilirsiniz.
0 yorum :