Muska Tatlısı
Malzemeler
3 adet yufka
10 adet kırmızı erik veya mürdüm eriği
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta akı
3 çorba kaşığı çekilmiş Antep fıstığı
Kızartmak için sıvı yağ
Şerbeti için
1,5 su bardağı toz şeker
3 çay bardağı su
Yarım limon suyu
Hazırlanışı
Erikleri yıkayıp küçük küp şeklinde doğrayın. Yumurta akını, meyveleri ve pudra şekerini bir kaba alıp karıştırın. Yufkaları 4 cm eninde şeritler halinde kesin. Meyveli karışımı şeritlerin kenarına paylaştırdıktan sonra muska şeklinde sarın. Börekleri sıvı yağda kızartıp, kağıt havlu üzerinde yağını çektirin.
Şerbeti için tencereye toz şeker ve suyunu koyup kaynatın. Limon suyunu da ekleyip karışımı kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp soğutun. Sıcak börekleri şerbete atın. İyice çekmesini bekleyin. Servis tabağına alıp Antep fıstığı ile süsleyin. Afiyet olsun.
3 adet yufka
10 adet kırmızı erik veya mürdüm eriği
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta akı
3 çorba kaşığı çekilmiş Antep fıstığı
Kızartmak için sıvı yağ
Şerbeti için
1,5 su bardağı toz şeker
3 çay bardağı su
Yarım limon suyu
Hazırlanışı
Erikleri yıkayıp küçük küp şeklinde doğrayın. Yumurta akını, meyveleri ve pudra şekerini bir kaba alıp karıştırın. Yufkaları 4 cm eninde şeritler halinde kesin. Meyveli karışımı şeritlerin kenarına paylaştırdıktan sonra muska şeklinde sarın. Börekleri sıvı yağda kızartıp, kağıt havlu üzerinde yağını çektirin.
Şerbeti için tencereye toz şeker ve suyunu koyup kaynatın. Limon suyunu da ekleyip karışımı kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp soğutun. Sıcak börekleri şerbete atın. İyice çekmesini bekleyin. Servis tabağına alıp Antep fıstığı ile süsleyin. Afiyet olsun.
0 yorum :