Domates Soslu Spagetti
Malzemeler
1 paket (500 gram) spagetti
3-4 adet domates
2 adet sivri biber
1 tutam maydanoz
2 diş sarımsak
1 kaşık tereyağı
4 kaşık ayçiçek yağı
1 kaşık salça
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
Karabiber, kırmızı biber
Kimyon, kekik, nane
Hazırlanışı:
Sosu hazırlamak üzere sivri biberleri küçük küçük doğrayıp, 1 kaşık tereyağı ve 2 kaşık ayçiçek yağı ile birkaç dakika kavurun. 1 yemek kaşığı salça ekleyip kavurmaya devam edin. Soyup rendelediğiniz veya kp küp doğradığınız domatesleri tavaya alın. Sarımsak, toz şeker, bir tutam tuz ve tüm baharatları ilave ettikten sonra kapağı kapatıp, sosun 10 dakika pişmesini sağlayın. Bir tutam maydanozu ince ince kıyın ve sosa ekleyin. Birkaç dakika daha piştikten sonra ocağı söndürün.
Geniş bir tencerede 2 kaşık ayçiçek yağı, 1 yemek kaşığı tuz ve 1,5 litre sıcak suyu birleştirip kaynatın. Spagettiyi kaynayan suya salıp, orta ateşte 10-12 dakika kadar pişirin.
Makarnanın fazla suyunu süzüp hemen servis tabağına alın ve sosu üzerine dökün. Soğumadan servis yapın afiyet olsun.
nefis görünüyor. fotoğrafa bayıldım.
YanıtlaSil