Malzemeler (4 Kişilik)
1 adet soğan
Tavuk suyu
1 adet limon kabuğunun rendesi
4 çorba kaşığı kepek
1 çay kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Hindistan cevizi rendesi
Karabiber
4 su bardağı et suyu
Sos için
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 çay kaşığı diyet yoğurt
1 tatlı kaşığı kapari
1 çay kaşığı maydanoz
Hazırlanışı
Soğanın kabuğunu soyun. Sonra tavuk suyunda haşlayın. Yumuşayan soğanı rendeleyin. Bir kapta soğanı, kepeği, maydanozu, hindistan cevizi rendesini, limon kabuğu rendesini ve karabiberi karıştırın. Nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Et suyunu kaynatın. Sonra köfteleri ekleyin. Önceden ısıtılmış fırına atarak yaklaşık 4 dakika köfteleri pişirin. Kabı fırından alıp, köfteleri delikli kepçe ile çıkarın. Et suyunun 1 çay bardağı kadarına su ile eritilmiş mısır nişastasını ekleyin. Koyulaşıncaya dek kaynatın. Bu sosu bir kenara alıp ılınmaya bırakın. Daha sonra yoğurdu, kıyılmış
kaparileri ve maydanozu ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız bu sosu köftelerin üzerine dökerek servis yapın.
Kapari soslu köfteniz hazır. Afiyet olsun.
Kalorisi az bir yemek sulu köfteye benziyor kapari soslu köfte. Deneyelim.
YanıtlaSil