Peynir Çeşitleri - Rokfor Peyniri
Rokfor Peyniri
Güney Fransa'nın Rokfor şehrinde üretilmeye başlayan Rokfor peyniri, içi küflü fakat güzel kokulu bir peynirdir. Rokforun yapımında Rokfor kasabası civarındaki tabii mağaraların ve sonradan bu mağaralara benzetilerek yapılan mahzenlerin olduğu kadar rokfor küfünün de büyük etkisi vardır. Rokfor küfü üçte ikisi buğday unu, üçte biri çavdar unu olan bir hamurla hazırlanır. Peynirler mahzenlerde iki veya üç ay kalır. İyi bir rokfor peyniri kavun içi renginde, ince kabuklu, içi beyaz küf damarlı olan, tereyağı yumuşaklığında ve tadındadır. Rokfor peyniri diğer peynirlere oranla verimli bir peynirdir. 100 kilo koyun sütünden 18 kilo rokfor peyniri elde edilir.
Küflü peynir diye bilindiği için bizim insanımız tarafından önyargı ile yaklaşılıyor ama rokfor küfü zaten özel olarak içine konulmuş bir şey. Rokfor peynirini bi deneyin vazgeçemeyeceksiniz.
YanıtlaSilHer sabah uyandığımda mutlaka bir parça lokfor peyniri atarım ağzıma :) şaka bir yana güzel peynirdir kendisi.
YanıtlaSilRokfor peynirini Türkiye'de en iyi yapanı nerede bulabiliriz acaba? Şarküterilerde satılan rokfor peynirlerine güvenilir mi?
YanıtlaSil@yalçın Türkiye'de kalitelisini bulmak zor rokfor peynirinin. Her şeyin olduğu gibi rokforun da sahtesi bol maalesef.
YanıtlaSilyok abi benim ülkemin peyniri bile farklı bakıyor yemem ben bunu
YanıtlaSilGeçen gün marketten aldım rokfor peynirini. 100 gram rokfor peyniri 25 lira civarındaydı ama rengi kavuniçi değil beyazdı acaba kazıklandım mı?
YanıtlaSil