|
Soya Fasulyesi |
Bilindiği gibi Japonya'da prostat ve kan kanserine yakalanma oranı batı ülkelerine göre daha düşük. Bu konuda yapılan bir araştırma için gönüllülere haftalarca
Japon mutfağından yemekler yedirmişler. Araştırmanın sonunda durum anlaşılmış. Bilim adamları bakmışlar ki deneklerin laboratuvar bulgularında
genistein denen bir madde 30 kar artmış. Bunun üzerine bilim adamları deneklerdeki bu artışı araştırmışlar ve görmüşler ki
Japon mutfağında hemen hemen her gün bolca
soya kullanılıyor.
Soyada
genistein maddesi çok yüksek olduğu için
soya birdenbire ilgi kaynağı oluvermiş.
Soya fasulyesinde bulunan
genistein maddesi metabolizmada oluşan habis tümörlerin, yani kötü huylu tümörlerin, besin maddeleri ve oksijenle beslenmek için yaptıkları yeni ve ince damarların oluşmasını engellemektedir. Böyle henüz oluşmakta olan tümörün erimesi sağlanmaktadır. Ancak, tıp ve biyokimya ile uğraşanların sadece
soyayı araştırdıklarını söyleyemeyiz. Bilimadamları her türlü yeşillik ve meyve çeşidinde araştırma yapmakta ve bunların niye böyle sağlıklı olduklarını bulmaya çalışmaktadır.
Japon mutfağı bize biraz ters geliyor damak zevki açısından ama soya fasulyesini içindeki genistein bolluğu yönünden yemek lazım. Tabi gdo suz soya bulabilirsek. Faydası olsun derken daha beter etmeyelim kendimizi.
YanıtlaSilsema haklı bence de gdo'suz soya bulmak çok zor günümüzde dikkat etmek gerek.
YanıtlaSil