Peynirli ve Zeytinli Dilimler
Malzemeler (20 parça için)
1 adet orta boy kırmızı soğan
1/4 su bardağı siyah seytin
1 adet orta boy kırmızı biber
1 adet orta boy yeşil dolmalık biber
2 çorba kaşığı taze fesleğen yaprağı veya maydanoz
3 tatlı kaşığı sirke
2 diş dövülmüş sarımsak
1/4 su bardağı zeytinyağı
3 diş dövülmüş sarımsak (fazladan)
100 gram rendelenmiş çedar peyniri
Süslemek için taze otlar
Arzuya göre ekmek, pide veya çörek
Hazırlanışı
Fırını 180 derecede ısıtın. Bir fırın tepsisini alüminyum folyoyla kaplayın. Soğan ve çekirdeğini çıkarttığınız zeytinleri doğrayın. Biberlerin çekirdek yataklarını temizleyin ve ince ince kesin. Biber, soğan, zeytinler, fesleğen ve sarımsağı karıştırın. Üzerini plastik folyoyla kapatın ve bir kenara bırakın. Küçük bir kapta fazladan sarımsak ve zeytinyağını karıştırın. Kullandığınız pide veya ekmeği enlemesine ikiye bölün. İki parçaya da zeytinyağı ve sarımsak karışımını fırçayla sürün. Daha sonra hazırladığınız harcı ekmeğin veya pidenin üzerine yayın. Üzerine peynir serpin. İkinci parçayı üzerine yerleştirin. Hazırladığınız tepsiye koyun. 15 dakika kadar fırında tutun. Küçük küçük bölüp fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Gün ikramları için güzel fakat sarımsaklı olması düşündürücü
YanıtlaSilNe kadar çok malzeme var içinde güzel görünüyor ama uğraşamam ben o kadar:)
YanıtlaSil