Hamur Kaplı Soğan Çorbası
Fransız mutfağında soğanın çok önemli bir yeri var. Özellikle soğan çorbaları çok ünlü. Bir çok şekilde yapılan soğan çorbası, bizim işkembe çorbamız gibi uzun eğlence gecelerinin sonunda sabaha karşı içiliyor. İşte o çorbalardan biri hamur kaplı soğan çorbası tarifi.
Malzemeler (4 kişilik)
6 adet soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı et suyu
3 su bardağı su
150 gram krema
2 çorba kaşığı dry cherry
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzerine:
4 adet milföy hamuru
1 adet yumurta
4 parça dil peyniri
Hazırlanışı
Soğanları soyun. Halka halka doğrayın. Yağı bir tavaya alın. Soğanları ilave edin. Arasıra karıştırarak biraz pembeleştirin. Et suyunu bir tencereye alın. Su, krema, cherry, tuz, karabiber ve soğanı ilave edin. Kapağını kapatıp, 10-15 dakika pişmeye bırakın.
Çorbayı 4 adet fırına girebilen çorba kasesine dökün. Peyniri ilave edin. Bu arada milföy hamurlarını çözdürün. Her kaseyi hamurla kapatın. Hamurların üzerine çırpılmış yumurta sarısını süzün. Fırına sürüp, hamurun üzeri altın sarısı renk alana dek pişirin. Hemen servis yapın. Afiyet olsun.
0 yorum :