Ispanaklı Köfte Yuvası
Malzemeler
Yarım kilo köftelik kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 çay bardağı galeta unu
Yeteri kadar tuz, karabiber,
Kimyon, kekik
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 çay bardağı galeta unu
Yeteri kadar tuz, karabiber,
Kimyon, kekik
İç harcı için
Yarım kilo kuzu ıspanak
1 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yeteri kadar sıvı yağ, tuz, karabiber, su
1 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yeteri kadar sıvı yağ, tuz, karabiber, su
Hazırlanışı
Kıymayı, rendelenmiş soğanı, yumurtayı, galeta ununu, tuzu, karabiberi, kimyonu bir kaba koyup yoğurun. Köfteden istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayın. Baş parmağınızı suyla ıslatıp, köftelerin içini çukurlaştırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
İç malzemesi için pazıyı yıkayıp doğrayın. Üzerine kuru soğanı ve sarımsağı doğrayın. Tavaya sıvı yağ koyup ocağa alın. Soğanı, sarımsağı kavurun. Biraz kavrulduktan sonra pazıyı ilave edip, kavurmaya devam edin. Tuzunu ve biberini ilave edin. Fırında pişen köftelerin içine doldurup, üzerine rendelenmiş kaşar peynirini koyun. Bir tavanın içine sıvı yağ koyup salçayı ekleyip biraz kavurduktan sonra su ilave edin. Kaynayınca köftelerin üzerine dökün. Fırına koyup kaşarlar eriyinceye kadar pişirin. Afiyet olsun.
0 yorum :