Rulo Köfte

Malzemeler (4 kişilik)
rulo köfte tarifi


Yarım kg kıyma
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
2 dilim ekmek
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı salça
1 adet yumurta
Tuz

İçi için:

1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet soğan
Yarım çay bardağı bezelye
1 çay kaşığı karabiber


Rulo Köfte Hazırlanışı


Havuç ve kabakları küp küp kesin. Soğanı yemeklik doğrayın. Hepsini 1 çay bardağı suyla haşlayın. Orta harlı ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Karabiber ve bezelyeleri ilave edip, tencereyi ocaktan alın. Çukur bir kabın içine yarım kg kıyma, 1 adet rendelenmiş soğan, yarım demet maydanoz, bir tutam karabiber, 2 dilim ekmek ve tuzu koyun. İyice yoğurun. Düz bir zemin üzerine köfte harcını 1 cm kalınlığında, dikdörtgen şeklinde yayın. Rulo olacak şekilde yuvarlayın. Rulo köftenin uç kısımlarını elinizle düzeltin. Yağlanmış tepsinin ortasına rulo köfteyi koyun. 1 adet yumurta, 2 çorba kaşığı sıvı yağ ve 1 çorba kaşığı salçayı küçük bir kabın içinde çırpın. Rulonun her tarafına sürün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

1 yorum :

  1. didem özülkü6 Ocak 2014 13:42

    Bezleyesiz daha güzel oluyor bence rulo köfte.

    YanıtlaSil