Rulo Köfte
Malzemeler (4 kişilik)
Yarım kg kıyma
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
2 dilim ekmek
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı salça
1 adet yumurta
Tuz
İçi için:
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet soğan
Yarım çay bardağı bezelye
1 çay kaşığı karabiber
Rulo Köfte Hazırlanışı
Havuç ve kabakları küp küp kesin. Soğanı yemeklik doğrayın. Hepsini 1 çay bardağı suyla haşlayın. Orta harlı ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Karabiber ve bezelyeleri ilave edip, tencereyi ocaktan alın. Çukur bir kabın içine yarım kg kıyma, 1 adet rendelenmiş soğan, yarım demet maydanoz, bir tutam karabiber, 2 dilim ekmek ve tuzu koyun. İyice yoğurun. Düz bir zemin üzerine köfte harcını 1 cm kalınlığında, dikdörtgen şeklinde yayın. Rulo olacak şekilde yuvarlayın. Rulo köftenin uç kısımlarını elinizle düzeltin. Yağlanmış tepsinin ortasına rulo köfteyi koyun. 1 adet yumurta, 2 çorba kaşığı sıvı yağ ve 1 çorba kaşığı salçayı küçük bir kabın içinde çırpın. Rulonun her tarafına sürün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Bezleyesiz daha güzel oluyor bence rulo köfte.
YanıtlaSil