Singapur Mutfağı
Çin, Malay, İngiliz mutfaklarının karışımı olan Singapur mutfağı, acı, tatlı ve ekşi yemekleriyle ünlü. İlginç malzemeler kullanılarak hazırlanan bu yemekler çok hafif ve vitamin değeri yüksek.
Acı-tatlı-ekşi üzerine kurulu olan Singapur mutfağı, Çin, Malay ve İngiliz mutfaklarından oluşuyor. Singapur mutfağı yeni yeni keşfedilmeye başlayan bir mutfak. Yemeklerinin en büyük özelliği çabuk pişirilmesi. Bütün yemekler çok yüksek ateşte ve özel tavalarda hazırlanıyor. En zor pişen yemeklerin pişme süresi bile iki dakikayı aşmıyor. Singapur mutfağında çok çeşitli bitki ve baharatlar kullanılıyor. Baharatlar ile acı, tatlı ve ekşi soslar hazırlanıyor. Singapur yemekleri çok hafif ve vitamin değeri yüksek. Yemekler çok az pişirildiği için vitamin değerleri kaybolmuyor. Az yağ kullanıldığı için de ağır değil. Singapur mutfağında her çeşit meyve ve sebze kullanılıyor. Ayrıca tatlılara da büyük önem veriliyor. Ancak bu tatlılar bizim alışkın olduğumuz gibi yağlı, şerbetli değil, mango, su kestanesi gibi meyvelerle hazırlanmış hafif tatlılar. Singapur mutfağında ekmek yok. Onun yerine pirinç yeniyor.
singapur mutfağında en uzun yemek pişme süresi 2 dakika mı çiğ çiğ yiyorlar demek oluyor bu. evet vitamini kalır ama ne kadar sağlıklı bilemedim.
YanıtlaSil